Noi decizii privind energia regenerabilă - Energie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Energie

Noi decizii privind energia regenerabilă

10 May 2018 - 01:41 PM Energie

România își va asuma o țintă de energie regenerabilă de aproximativ 35% pentru anul 2030, însă producția de energie verde nu ar mai trebui subvenționată, a declarat Doru Vişan, secretar de stat în Ministerul Energiei, la o conferință pe tema strategiei energetice.
În opinia oficialului, tehnologiile de producție a energiei verzi și în special în sectorul energiei eoliene au evoluat foarte mult și pot să reziste în piață fără subvenții. „Resursele regenerabile de energie trebuie definite ca o opțiune deja luată, ca o necesitate pentru care omenirea a optat, iar Uniunea Europeană este lider în promovare, iar noi ca stat membru ne conformăm. Trebuie privită ca o energie scumpă, acesta este adevărul, dar necesară, cu un aport foarte bun și în această iarnă. Dar în același timp trebuie să recunoaștem deschis că pe lângă aceste beneficii sursele regenerabile aduc o mare problemă cu care ne confruntăm: dezechilibrul. Ele trebuie gestionate și abordate diferit pe viitor“, a declarat Doru Vişan, insistând că energia regenerabilă trebuie să funcționeze fără subvenții.
În următoarea perioadă vor exista negocieri privind ținta de consum energetic din surse regenerabile, însă aceasta nu poate să difere cu mai mult de 10% față de cea votată de Parlamentul European, adică nu va fi mai mică de 31,5%. România are un obiectiv de energie regenerabilă de 24% pentru anul 2020, pe care l-a atins încă din 2016.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Energie