Bani pentru energia „prosumatorilor“ - Energie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Energie

Bani pentru energia „prosumatorilor“

10 July 2018 - 12:55 PM Energie

Proiectul legii care modifică legislația în domeniul energiei regenerabile va primi în curând votul final. Consumatorii de electricitate care au instalații mici ce generează energie în plus față de consumul propriu vor avea posibilitatea de a vinde energie electrică în rețea.

Legea definește: „Prosumator - clientul final care deține instalații de producere a energiei electrice, inclusiv în cogenerare, a cărui activitate specifică nu este producerea energiei electrice, care consumă și care poate stoca și vinde energie electrică din surse regenerabile produsă în clădirea lui, inclusiv un bloc de apartamente, o zonă rezidențială, un amplasament de servicii partajat, comercial sau industrial sau în același sistem de distribuție închis, cu condiția ca, în cazul consumatorilor autonomi necasnici de energie din surse regenerabile, aceste activități să nu constituie activitatea lor comercială sau profesională primară“.

„Prosumatorii care dețin unități de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu puterea instalată de cel mult 27 kW pe loc de consum pot vinde energia electrică produsă și livrată în rețeaua electrică furnizorilor de energie electrică cu care aceștia au încheiate contracte de furnizare a energiei electrice conform reglementărilor ANRE“, scrie în lege. Prețul pe care îl primesc prosumatorii este cel de pe piața spot a energiei electrice, dar nu din momentul livrării, ci din anul anterior.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Energie