Finanțarea alimentării cu electricitate a locuințelor izolate - Energie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Energie

Finanțarea alimentării cu electricitate a locuințelor izolate

10 December 2018 - 01:45 PM Energie

Ministerul Mediului a publicat spre consultare publică proiectul de Ordin de Ministru pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice.

Scopul programului este îmbunătățirea calității aerului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică în locuințele situate la cel puțin 2 km față de rețeaua de distribuție a energiei electrice și renunțarea la combustibilii convenționali.

Obiectul programului îl constituie finanțarea achiziționării sistemelor care folosesc sursele de energie regenerabilă, nepoluante. Programul se derulează multianual, iar finanțarea nerambursabilă asigurată de Administrația Fondului pentru Mediu reprezintă 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 25.000 lei (inclusiv TVA) pentru fiecare imobil aflat la o distanță de cel puțin 2 km față de rețeaua de distribuție a energiei electrice.

ecologicAlte articole in rubrica Energie