Noi stații de încărcare a mașinilor electrice - Energie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Energie

Noi stații de încărcare a mașinilor electrice

07 January 2019 - 02:24 PM Energie

InaugurarePrimarul General al Capitalei, Gabriela Firea, și primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, au inaugurat pe 14 decembrie 2018 primele 7 stații de încărcare a automobilelor electrice dintr-un amplu program destinat Capitalei. Acestea sunt amplasate în trei parcări administrate de Primăria Sectorului 4 și reprezintă o parte a unui plan care prevede punerea în funcțiune a 300 de stații de încărcare în București.
Alte 40 de stații vor fi instalate până la jumătatea anului 2019 în zone intens circulate ca: Victoriei, Universitate, Obor, Ateneu, Piața Alba Iulia ș.a. Restul până la 300 vor fi montate pe etape, în decurs de doi ani.
Șoferii vor putea utiliza stațiile electrice cu ajutorul telefonului mobil, prin aplicația Polyfazer disponibilă gratuit, iar costul unei încărcări complete nu va depăși 30 de lei.
Gabriela Firea a precizat că potrivit Registrului Auto Român, în acest moment sunt înmatriculate în România 1.610 mașini electrice, dintre care 899 în București, adică peste jumătate din total. În alte orașe din țară serviciul de încărcare este gratuit, deoarece numărul mic de stații de alimentare nu generează un consum semnificativ de electricitate ca în Capitală, unde vor fi instalate 300 de stații.
Primăria Capitalei a reamintit că a lansat licitația pentru 100 de tramvaie și are în pregătire documentația pentru 100 de autobuze electrice, toate urmând să fie achiziționate cu finanțare europeană nerambursabilă.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Energie