Subvenții de 90% la panouri fotovoltaice - Energie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Energie

Subvenții de 90% la panouri fotovoltaice

10 March 2019 - 11:58 AM Energie

Începând din martie 2019, românii pot beneficia de fonduri europene de 100 milioane euro pentru montarea de panouri fotovoltaice. Administrația Fondului pentru Mediu a prelungit termenul de depunere a dosarelor pentru instalatori, deoarece interesul publicului este foarte mare.

Statul subvenționează cu 20.000 lei persoanele fizice care doresc să își monteze acasă panouri fotovoltaice. Suma poate acoperi până la 90% din valoarea totală a sistemului, iar restul de 10% trebuie plătit de beneficiar. Pentru obținerea subvenției, cei interesați trebuie să se înscrie la un instalator validat de Administrația Fondului pentru Mediu cu următoarele documente: cerere de finanțare tehnoredactată, copia actului de identitate, extrasul de Carte Funciară nu mai vechi de 30 de zile, rezultat pentru dreptul de proprietate și dovezi că nu au restanțe la taxe și impozite. Apoi vor obține un acord de la furnizorul sau distribuitorul de energie electrică și pot începe montajul.

Lista instalatorilor aprobați de Administrația Fondului pentru Mediu va fi publicată pe site-ul instituției pe 15 martie 2019, iar la sfârșitul lunii cetățenii vor putea depune documentele de înscriere.

Un sistem fotovoltaic asigură necesarul pentru consumul instant al unei gospodării, iar energia produsă poate fi monitorizată ușor, cu ajutorul unei aplicații. Surplusul poate fi livrat contra cost în sistemul energetic național.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Energie