IKEA investeşte în energie verde - Energie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Energie

IKEA investeşte în energie verde

09 October 2019 - 02:02 PM Energie

Ingka Group (Ingka Holding BV și entitățile controlate), partener strategic al sistemului de franciză IKEA, a ajuns la un acord cu Vestas Wind Systems pentru achiziționarea unei participații de 80% în șapte parcuri eoliene din sud-estul României.

Potrivit manager.ro, achiziția are ca obiect 64 de turbine, cu o capacitate totală de 171 megawați. „Suntem încântați să intrăm pe piața energiei regenerabile din România prin această achiziție. Pachetul de 80% susține obiectivul nostru de a produce la fel de multă energie regenerabilă pe cât consumăm, iar investiția ne aduce cu un pas mai aproape de atingerea țintei noastre pentru anul 2020“, a declarat Krister Mattsson, managing director Ingka Investments.
În prezent, conform sursei citate, Ingka Group deține și operează 900.000 de panouri solare și 534 turbine eoliene în 54 de țări, iar cea mai recentă achiziție a fost cea a unui parc eolian din Germania. Tranzacția din România a fost semnată, însă finalizarea acesteia trebuie să aștepte aprobările legale, astfel încât concretizarea achiziției se va face probabil la finalul lunii octombrie 2019.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Energie