Energia verde românească naște întrebări - Energie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Energie

Energia verde românească naște întrebări

18 December 2019 - 12:08 PM Energie

176-3_rrComisia Europeană a cerut explicații României pentru a înțelege de ce țara noastră și-a propus să scadă contribuția resurselor regenerabile în producția de energie electrică de la 41,8% în 2020 la 39,6% în 2030.
„Vrem să vedem strategii și planuri de măsuri detaliate despre cum vor evolua diferitele sectoare, cum poate România să-și atingă contribuția și cu ce costuri. Vrem să primim explicații de ce ponderea energiei regenerabile în producția de electricitate va scădea - și România este printre puținele țări europene unde s-ar întâmpla acest lucru - de la 41,8% în 2020 la 39,6% în 2030. Aceasta în condițiile în care ar trebui să vedem o creștere a gradului de electrificare, iar energia regenerabilă este o sursă ieftină. Vrem să primim niște clarificări despre cum s-a ajuns la aceste previziuni“, a declarat Henrik Dam, reprezentantul Comisiei Europene.
Oficialii de la Bruxelles au cerut de asemenea explicații despre strategia României referitoare la sectorul de termoficare și utilizarea combustibililor nepoluanți. „Vrem mai multă claritate și simplificare în ceea ce privește procedurile de autorizare.
Directiva europeană din sectorul energiei regenerabile este foarte clară în această privință: să existe un one-stop-shop și să încurajăm contribuția consumatorilor pentru consumul propriu. Vrem să ne asigurăm că există suficient sprijin local pentru implementarea regenerabilelor“, a precizat Henrik Dam.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Energie