Infringement pentru deşeurile de ambalaje şi VSU? - Legislatie internă, legislatie externă si directive europene | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Legislaţie

Infringement pentru deşeurile de ambalaje şi VSU?

31 July 2014 - 11:15 AM Legislaţie

Vehicule scoase din uzComisia Europeană a solicitat în data de 10 iulie a.c. României să transmită detalii privind punerea în aplicare în legislația națională a legislației UE în două domenii diferite din sectorul deșeurilor - deșeurile de ambalaje și vehiculele scoase din uz.

Directiva privind ambalajele revizuită, care extinde domeniul de aplicare a directivei originale, clarificând distincția între ce anume constituie ambalaj și ce nu în vederea reducerii deșeurilor de ambalaje, trebuia transpusă în legislația națională până la 30 septembrie 2013.

România nu a respectat acest termen și, ca urmare, la 29 noiembrie 2013, i-a fost trimisă o scrisoare de punere în întârziere. În luna ianuarie, România a răspuns precizând că este în curs de elaborare o decizie a guvernului; având în vedere însă că, până în prezent, Comisiei nu i-au fost notificate niciun fel de măsuri, aceasta a trimis acum un aviz motivat.

Al doilea aviz motivat se referă la modificarea standardelor UE privind vehiculele scoase din uz, modificare care trebuia transpusă în legislația națională până la 22 august 2013.

Întrucât nu a primit nicio notificare, în luna septembrie Comisia a trimis o scrisoare de punere în întârziere. România a răspuns că legislația corespunzătoare este în curs de pregătire, dar, neprimind nici până în prezent vreo notificare, Comisia a trimis acum un aviz motivat.

România are la dispoziție două luni pentru a răspunde, în caz contrar putând fi trimisă în fața Curții de Justiție a UE.

ecologicAlte articole in rubrica Legislaţie