700 de euro, taxă pentru exportul deşeurilor periculoase - Legislatie internă, legislatie externă si directive europene | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Legislaţie

700 de euro, taxă pentru exportul deşeurilor periculoase

10 May 2015 - 11:50 AM Legislaţie

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor intenţionează să perceapă o taxă administrativă pentru fiecare notificare de export depusă de către operatorii economici care exportă substanţe sau amestecuri din Anexa I a Regulamentului nr. 649/2012, în valoare de 400 euro şi o taxă administrativă de 300 euro pentru fiecare solicitare de consimţământ explicit depusă, achitaţi în lei la cursul de schimb din data efectuării plăţii. În ceea ce priveşte amenzile, actul normativ stipulează că se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 30.000 lei nerespectarea de către exportator a obligaţiei de a notifica autoritatea naţională cu 35 de zile înainte de efectuarea primului export şi ulterior cu 35 de zile înainte de efectuarea primului export al aceluiaşi produs pentru fiecare an calendaristic în parte.

De asemenea, amenzile cuprinse între 30.000 de lei şi 50.000 de lei sunt stabilite pentru desfăşurarea de activităţi de export cu produse chimice care prezintă risc prevăzute la art. 7 alin. (1) şi (2) din Regulament, fără derularea procedurilor de notificare prevăzute de acesta, pentru nerespectarea de către exportator/importator a obligaţiei de raportare anuală, pentru exportul unui produs restricţionat de către un stat terţ, după expirarea termenului de şase luni şi pentru exportul unui produs cu mai puţin de şase luni înainte de data expirării valabilităţii acestuia, atunci când aceasta există.

Ramona BuciuAlte articole in rubrica Legislaţie