România nu şi-a îndeplinit obligaţiile privind vehiculele scoase din uz - Legislatie internă, legislatie externă si directive europene | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Legislaţie

România nu şi-a îndeplinit obligaţiile privind vehiculele scoase din uz

01 July 2015 - 12:46 PM Legislaţie

Vehicule scoase din uzLa sfârşitul lunii mai 2015, Comisia Europeană a trimis o sesizare către Curtea Europeană de Justiţie pentru neîndeplinirea de către România a obligaţiei de a transpune în dreptul intern actul normativ revizuit al UE privind vehiculele scoase din uz, potrivit unui comunicat de presă al executivului comunitar. Demontarea şi reciclarea vehiculelor vor deveni mai ecologice prin Directiva privind vehiculele scoase din uz, care interzice utilizarea anumitor substanţe periculoase în vehiculele introduse pe piaţă după 1 iulie 2003.

„Cunoaştem situaţia, iar în data de 27 mai 2015, în şedinţa de Guvern, a fost aprobat şi înaintat către Parlament un proiect de lege care reglementează această situaţie. Urmează ca Parlamentul să dezbată şi să adopte, în regim de urgenţă, acest proiect şi este esenţial ca adoptarea să se producă înaintea vacanţei parlamentare“, a declarat Graţiela Gavrilescu, ministrul MMAP.

Statele membre aveau obligaţia de a adopta actele cu putere de lege necesare pentru asigurarea conformităţii cu directiva până la data de 22 august 2013. După ce a depăşit termenul respectiv, România a primit o scrisoare de punere în întârziere la 27 septembrie 2013, urmată de un aviz motivat la 11 iulie 2014.

Ramona BuciuAlte articole in rubrica Legislaţie