Taxa auto de poluare se va restitui în 5 ani - Legislatie internă, legislatie externă si directive europene | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Legislaţie

Taxa auto de poluare se va restitui în 5 ani

04 May 2016 - 01:27 PM Legislaţie

Potrivit ministrului Mediului, Cristiana Pașca-Palmer, aproximativ un milion de români care au achitat taxa de poluare a autovehiculelor în perioada 2007-2013 vor putea să beneficieze de restituirea sumelor achitate printr-o cerere către unitățile teritoriale ale Fiscului, iar banii vor fi primiţi eșalonat pe o perioada de cinci ani.

„Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor alături de Agenția Națională pentru Administrare Fiscală au semnat în data de 13 aprilie a.c. un ordin comun prin care s-a stabilit procedura de restituire pe cale administrativă a taxelor încasate de la populație pentru poluarea produsă de autovehicule, și taxe care au fost declarate incompatibile cu dreptul european. Estimăm că aproximativ un milion de cetățeni au plătit cele trei taxe neconforme cu dreptul european, respectiv taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa de poluare pentru autovehicule și taxa pentru emisiile poluante emise de autovehicule“, a declarat ministrul Mediului.

De asemenea, ministrul Pașca-Palmer a mai precizat faptul că până în prezent, începând cu anul 2010, când au apărut primele decizii judecătorești de restituire a taxei auto, statul a restituit aproximativ un miliard de lei, iar la ora actuală se estimează că suma înapoiată va fi de aproximativ 590 de milioane de lei pe an.

Ramona BuciuAlte articole in rubrica Legislaţie