Nini Săpunaru îi spală de obligaţii pe producătorii de ambalaje - Legislatie internă, legislatie externă si directive europene | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Legislaţie

Nini Săpunaru îi spală de obligaţii pe producătorii de ambalaje

09 September 2016 - 05:18 PM Legislaţie

Nini SăpunaruDin grijă pentru producătorii şi importatorii de ambalaje, deputatul liberal Nini Săpunaru a iniţiat un proiect de lege care, dacă va fi adoptat, va crea mari probleme industriei de reciclare în România. Propunerea înregistrată la Camera Deputaţilor cu nr. 287/19.04.2016 vizează modificarea Legii nr. 249/2015 de gestionare a ambalajelor şi a OUG nr. 196/2005 privind AFM.

În expunerea de motive deputatul consideră „contribuţia către AFM impusă operatorilor economici în cuantum de 2 lei/ kg ca fiind extrem de împovărătoare“. În plus, „plata ei nu ajută la îndeplinirea ţintelor de reciclare la nivel de ţară“, spune Săpunaru.

Deputatul doreşte scăderea contribuţiei datorată de operatori pentru neîndeplinirea obligaţiilor anuale de valorificare a deşeurilor de ambalaje de la 2 lei la 0,30 lei, ceea ce înseamnă mai puţin decât îi costă colectarea deşeurilor pe care le produc.

M. D.Alte articole in rubrica Legislaţie