„Inspectorul Pădurii“ trebuie îmbunătăţit - Legislatie internă, legislatie externă si directive europene | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Legislaţie

„Inspectorul Pădurii“ trebuie îmbunătăţit

09 September 2016 - 05:38 PM Legislaţie

Premierul Dacian CioloşPremierul Dacian Cioloş a cerut Ministerului Mediului şi Ministerului Afacerilor Interne să găsească rapid soluţii pentru îmbunătăţirea aplicaţiei „Inspectorul Pădurii“, dedicată celor care vor să reclame transporturi ilegale de lemn, pentru a fi eliminate slăbiciunile acesteia.

Dacian Cioloş a precizat că a reacţionat în urma unei postări pe Facebook a lui Adrian Chiriţă, referitoare la un camion cu lemn din Bucovina, care iniţial a apărut în aplicaţia „Inspectorul Pădurii“ ca fiind neînregistrat, iar după ce au fost sesizate autorităţile, transportul a apărut în aplicaţie ca fiind înregistrat.

„În urma postării domnului Adrian Chiriţă, am solicitat MAI şi MMAP să verifice situaţia. Pe scurt, la control, transportatorul a prezentat avizele necesare şi codurile online generate de sistem. Foarte probabil, codurile online au fost obţinute cu puţin timp înainte de controlul poliţiei, la vederea echipajului de poliţie. Procedura actuală are, într-adevăr, unele vulnerabilităţi, existând încă loc pentru abuzuri“, a adăugat premierul.

AgerpresAlte articole in rubrica Legislaţie