Peste 100 de sancţiuni pentru salvarea pădurilor - Legislatie internă, legislatie externă si directive europene | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Legislaţie

Peste 100 de sancţiuni pentru salvarea pădurilor

10 October 2016 - 01:17 PM Legislaţie

Cristiana Paşca-Palmer, ministrul Mediului, Apelor şi PădurilorÎn ședința de guvern din 31 august a.c. au fost adoptate trei noi acte normative: ordonanța de urgență privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, ordonanța de urgență privind perdelele forestiere și hotărârea de guvern privind aprobarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică.

Ordonanța de urgență privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice introduce peste 100 de sancțiuni, iar amenzile au fost cel puțin dublate în cazul multora dintre cele existente. Modificările prevăd amenzi mai severe, atât pentru pe cei care taie sau transportă lemn ilegal, cât și pentru administratorii de pădure care nu respectă legea. Până acum, administratorii de păduri nu erau sancționați dacă depășeau nivelul de masă lemnoasă aprobat pentru tăiere, faptă pentru care ordonanța îi sancționează cu amenzi între 5000 și 30.000 de lei.

Modificările transpun măsuri cerute de Comisia Europeană, iar dacă acestea nu ar fi fost aprobate de Guvern, puteau atrage de-clanșarea unei proceduri de infringement împotriva României, a precizat într-o conferință de presă Cristiana Paşca-Palmer, ministrul Mediului.

Irina TomşaAlte articole in rubrica Legislaţie