Au fost promulgate modificările la Legea Deşeurilor - Legislatie internă, legislatie externă si directive europene | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Legislaţie

Au fost promulgate modificările la Legea Deşeurilor

10 August 2017 - 02:02 PM Legislaţie

Colectarea deşeurilorPreședintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG nr. 68/2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 211/2011 referitoare la regimul deșeurilor, prin care se introduce colectarea separată a unor categorii de deșeuri.

Actul normativ dă posibilitatea aplicării principiului „plătești pentru cât arunci“ de către autoritățile locale și introduce obligații etapizate privind nivelul de pregătire pentru reutilizare, reciclare și alte operațiuni de valorificare, inclusiv operațiuni de umplere, rambleiere sau care utilizează deșeuri pentru a înlocui alte materiale.

În noua sa formă, legea prevede: „pentru asigurarea unui grad înalt de valorificare, producătorii de deșeuri și deținătorii de deșeuri sunt obligați să colecteze separat cel puțin următoarele categorii de deșeuri: hârtie, metal, plastic și sticlă", iar operatorii economici care efectuează operații de colectare și transport de deșeuri au obligația să le livreze și transporte numai la instalații autorizate pentru efectuarea operațiu-nilor de sortare, tratare, reciclare și depozitare.

AgerpresAlte articole in rubrica Legislaţie