Blocaj în domeniul tăierilor ilegale - Legislatie internă, legislatie externă si directive europene | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Legislaţie

Blocaj în domeniul tăierilor ilegale

10 August 2017 - 02:06 PM Legislaţie

Ministrul Apelor și Pădurilor, Doina Pană, a depus pe 12 iulie 2017 o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a lămuri situația tăierilor ilegale de pădure și ieșirea dintr-un blocaj instituțional care împiedică punerea în aplicare a Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Țării din iunie 2015. În urma hotărârii CSAT din septembrie 2015, guvernul de la acea vreme a alocat suma de 1.200.000 de euro pentru implementarea acesteia în următorii trei ani.

„Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și SC Indaco Systems SRL au încheiat, în data de 17 august 2016, un contract privind serviciile de îmbunătățire și de adăugare de noi funcționalități la sistemul informațional integrat SUMAL. Contractul a fost realizat prin atribuire directă la valoarea de 487.810 euro, plus TVA, invocându-se faptul că Indaco este proprietar unic al celor patru module (SUMAL Ocol, SUMAL Agent, Wood Tracking și Iwood Tracking). Guvernul (tehnocrat - n.r.) a făcut uz de date false pentru atribuirea directă a contractului“, a declarat ministrul Doina Pană.

Conform datelor prezentate de Doina Pană, măsurile luate în primul său mandat ca ministru, în anul 2014, au fost reglementarea funcționării Radarului Pădurilor și demararea procesului de operaționalizare a sistemului informatic FMIMS (sistemul național de monitorizare și management informațional forestier).

Ramona BuciuAlte articole in rubrica Legislaţie