Pungile din plastic subțire vor fi interzise - Legislatie internă, legislatie externă si directive europene | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Legislaţie

Pungile din plastic subțire vor fi interzise

11 November 2017 - 12:09 PM Legislaţie

Pungile vor fi interzisePungile de transport cu mâner din plastic subțire (sub 50 de microni) și foarte subțire (sub 15 microni) vor fi interzise atât la introducerea pe piață, cât și la comercializare. Interdicțiile se referă exclusiv la pungile din plastic cu mâner, nu și la cele fără mâner.
Guvernul a aprobat pe 5 octombrie 2017 un proiect de lege privind modificarea și completarea Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje. Potrivit actului normativ, începând cu data de 1 iulie 2018 se interzice introducerea pe piața românească a pungilor de transport din plastic subțire și foarte subțire cu mâner, iar de la 1 ianuarie 2019 se interzice comercializarea acestora.
Decizia transpune prevederile Directivei 2015/720/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 29 aprilie 2015 de modificare a Directivei 94/62/CE referitoare la reducerea consumului de pungi de transport din plastic subțire. Începând cu 27 mai 2018, Ministerul Mediului va raporta Comisiei Europene despre consumul anual de pungi de transport din plastic subțire atunci când va furniza date privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Legislaţie