Pungile din plastic subțire cu mâner vor fi interzise din 2019 - Legislatie internă, legislatie externă si directive europene | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Legislaţie

Pungile din plastic subțire cu mâner vor fi interzise din 2019

05 April 2018 - 04:13 PM Legislaţie

Pungi din plasticCamera Deputaților a adoptat pe 14 martie a.c. un proiect legislativ prin care se interzice introducerea pe piața națională a pungilor de transport din plastic subțire și foarte subțire cu mâner începând cu 1 iulie 2018, iar comercializarea acestora se interzice de la 1 ianuarie 2019.
Pungile de transport din plastic subțire și foarte subțire fără mâner nu fac obiectul interzicerii introducerii pe piața națională sau al comercializării.
Operatorii economici sunt obligați să comercializeze numai pungi de transport din plastic care să poată fi reutilizate de mai multe ori. Companiile producătoare de ambalaje și/sau de produse ambalate sunt obligate să utilizeze un sistem de marcare și identificare, în scopul îmbunătățirii activităților de recuperare și reciclare.
Începând cu data de 27 mai 2018, informările și rapoartele privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje transmise Comisiei Europene de către Ministerul Mediului vor cuprinde și date cu privire la consumul anual de pungi de transport din plastic subțire.
Proiectul transpune reglementările directivelor Parlamentului European, iar Camera Deputaților a fost for decizional.

ecologicAlte articole in rubrica Legislaţie