Un cioban român dă în judecată UE - Legislatie internă, legislatie externă si directive europene | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Legislaţie

Un cioban român dă în judecată UE

06 September 2018 - 03:26 PM Legislaţie

Tribunalul de pe lângă Curtea Europeană de Justiție a admis acțiunea unui cioban de lângă Cugir care a dat în judecată Uniunea Europeană pe motiv că nu se opune schimbărilor climatice.
Petru Vlad are 50 de ani, locuiește în cătunul Calene și se ocupă cu creșterea animalelor de când se știe. El spune că de la an la an schimbarea climei și creșterea temperaturilor îl obligă să urce pe munte tot mai sus, iar apa și iarba bună de păscut se găsesc din ce în ce mai greu: „An de an, temperaturile sunt în creștere, nu mai este suficientă apă pentru bovine și oi. Trebuie să-mi iau bovinele de la 600 metri altitudine până la 1.400 metri pentru iarbă (...), dar mai ales pentru apă. Iar mai departe nu pot duce animalele, pentru că la peste 2.000 de metri nu mai e decât cerul (...). Iar acest lucru trebuie rezolvat. Și de aceea solicit acțiune: nu bani, ci dreptate“.

În afară de ciobanul din Calene, alți nouă crescători europeni de animale au dat în judecată Uniunea Europeană, care are acum obligația să răspundă acuzației de neglijare a efectelor schimbărilor climatice asupra comunităților fragile, potrivit publicaţiei Adevărul.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Legislaţie