Acțiune internațională a poliției feroviare - Legislatie internă, legislatie externă si directive europene | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Legislaţie

Acțiune internațională a poliției feroviare

10 December 2018 - 01:47 PM Legislaţie

Poliția Română a participat în zilele de 22 și 23 noiembrie 2018 la cea de-a XVI-a acțiune a Rețelei europene a forțelor de poliție transporturi (RAILPOL) organizată simultan în Europa pentru siguranța transporturilor feroviare.

Pe parcursul a 24 de ore, 400 de polițiști români de la transporturi au efectuat controale în 270 de stații de cale ferată, 346 trenuri de persoane și 54 trenuri de marfă. Au fost verificate 107 centre de colectare materiale feroase și neferoase și au fost confiscate peste 500 kilograme deșeuri metalice achiziționate ilegal. Au fost întocmite dosare penale în care sunt cercetate 15 persoane, dintre care 4 pentru fapte de violență sau comportament antisocial, 3 pentru distrugeri și 8 pentru alte tipuri de infracțiuni.

RAILPOL este o asociație internațională a organizațiilor statelor membre ale Uniunii Europene cu atribuții în domeniul menținerii ordinii și siguranței publice în sectorul transporturilor feroviare. Obiectivul principal al acestei asociații este să intensifice la nivel european cooperarea polițienească pe căile ferate, pentru siguranța călătorilor.

AgerpresAlte articole in rubrica Legislaţie