Amenzi pentru cei care hrănesc ilegal urșii - Legislatie internă, legislatie externă si directive europene | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Legislaţie

Amenzi pentru cei care hrănesc ilegal urșii

08 August 2019 - 02:38 PM Legislaţie

Urs brunMinistrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat că a transmis spre publicare Ordinul de ministru prin care se aprobă o cotă de intervenție pentru 140 de exemplare de urs, în condițiile creșterii numărului de atacuri ale acestor carnivore mari, menționând că a solicitat Gărzii Naționale de Mediu aplicarea de sancțiuni pentru cei care hrănesc ilegal urșii.
„Trebuie să protejăm specia, să avem grijă și de noi, de toți cetățenii. (...) Rămân dezamăgită și de multe ori stupefiată atunci când mă uit la televizor și văd (...) că alimentăm această tendință de a apropia ursul cât de mult de noi și de a ne face rău. În loc să îl lăsăm în pace, îi aruncăm deșeurile produse de noi, dându-i posibilitatea să coboare de la munte la șes și să intre în anumite orașe unde nu gândeau cetățenii că vor întâlni ursul în propria cale, pe stradă sau în propria gospodărie“, a declarat ministrul.
Gavrilescu a anunțat că este finalizat proiectul pentru realizarea pe fonduri europene a celui de-al doilea așezământ pentru urși, în județul Brașov. De asemenea, a fost publicată Hotărârea de Guvern pentru realizarea studiului de prevenire pentru subzistența carnivorelor mari.

ecologicAlte articole in rubrica Legislaţie