Vizele de mediu obligatorii anual - Legislatie internă, legislatie externă si directive europene | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Legislaţie

Vizele de mediu obligatorii anual

08 August 2019 - 02:44 PM Legislaţie

Potrivit unui nou proiect de lege, valabilitatea autorizațiilor de mediu și a autorizațiilor integrate de mediu nu va mai fi limitată la o perioadă de cinci sau zece ani, ci se va menține pe durata obținerii unei vize anuale de la autoritatea de mediu, care va constata continuarea funcționării activităților în parametrii inițiali.
Procedura de aplicare a vizei anuale se stabilește prin ordin al conducătorului autorității publice centrale pentru protecția mediului. Viza anuală se aplică de Ministerul Mediului și respectiv Administrația Rezervației Biosferei „Delta Dunării“ pentru autorizațiile care intră în sfera lor de competență. Pentru autorizațiile care nu intră în competența acestor două instituții, viza anuală se aplică de Agenția Națională pentru Protecția Mediului sau se deleagă de aceasta către autoritățile competente. Aplicarea vizei anuale se tarifează conform prevederilor legale în vigoare, iar cuantumul se stabilește prin ordin al autorității publice centrale pentru protecția mediului.
În expunerea de motive a proiectului legislativ se arată că noile prevederi vor duce la închiderea unor proceduri de infringement și vor preveni deschiderea altora de către Comisia Europeană pentru neaplicarea unitară a procedurilor de reglementare, precum și pentru funcționarea unor operatori economici fără autorizație/autorizație integrată de mediu valabilă.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Legislaţie