Ministerul Economiei: ajutoare de stat pentru marii consumatori finali - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

Ministerul Economiei: ajutoare de stat pentru marii consumatori finali

08 May 2014 - 11:19 AM Politici & Economie

Ministerul Economiei a lansat spre dezbatere publică proiectul de Hotărâre pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind exceptarea unor categorii de consumatori finali de la aplicarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie.

„Exceptarea de la plata certificatelor verzi se va face pe baza unor criterii clar stabilite. Printre acestea se numără: punerea în aplicare  a unor măsuri de creştere a eficienţei energetice; menţinerea locurilor de muncă pe durata schemei; încheierea de parteneriate cu instituţiile de învăţământ pentru creşterea pregătirii profesionale şi atragerea de personal calificat. Este important să creăm condițiile păstrării activității industriei locale și, mai mult, să avem perspectiva pregătirii forței de muncă calificate“, a declarat Constantin Niță, ministrul Economiei.

Exceptarea de la plata certificatelor verzi se realizează diferenţiat, în funcţie de electro intensitatea operatorilor economici: 85% în cazul unei electro intensităţi mai mari de 20%; 60% în cazul unei electro intensităţi de 10-20% şi 40% în cazul unei electro intensităţi de 5-10%. Schema de sprijin are o valabilitate de 10 ani.Alte articole in rubrica Politici & Economie