Campanie electorală pe bicicletă pentru alegerile europarlamentare - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

Campanie electorală pe bicicletă pentru alegerile europarlamentare

08 May 2014 - 11:37 AM Politici & Economie

În campanie pe bicicletăPartidul Verde a demarat campania electorală pentru alegerile europarlamentare printr-un protest desfăşurat în Parcul Herăstrău din Capitală. Acţiunea a avut loc pe 26 aprilie a.c. pentru a comemora victimele accidentului nuclear din urmă cu 28 de ani de la Cernobîl.

Candidaţii, împreună cu membrii şi simpatizanţii Partidului Verde, au mers pe biciclete în parc împărţind materiale informative despre energia alternativă şi programul Verzilor Europeni. Reprezentanţii Partidului Verde au declarat în mod constant, încă de la înfiinţare - în 2006, că sunt adepţii închiderii treptate a centralelor nucleare. „Credem că România ar trebui să urmeze exemplul Germaniei în acest sens şi considerăm că până în anul 2020 ţara noastră ar trebui să îşi bazeze în mod real politica energetică pe sursele regenerabile, care deja au ajuns să reprezinte 30% din totalul de producţie actual“, au declarat reprezentanţii Partidului Verde.

De asemenea, la evenimentul de lansare, Verzii din România, membri ai European Greens, au dat startul unei campanii de strângere de semnături (Iniţiativa cetăţenească europeană) în vederea introducerii unei directive europene. Aceasta va stabili obligativitatea pentru autorităţile publice locale (oraşe peste 50.000 de locuitori) de a construi o infrastructură integrată de transport cu bicicletele. Printre canditaţii Partidului Verde la alegerile europarlamentare din acest an se află şi un reprezentant al industriei de reciclare, Florin Brabete.

ecologicAlte articole in rubrica Politici & Economie