Angajaţi ai Romsilva „pun tălpi“ implementării proiectului SUMAL - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

Angajaţi ai Romsilva „pun tălpi“ implementării proiectului SUMAL

10 September 2014 - 12:35 PM Politici & Economie

SUMALMinistrul delegat pentru Ape şi Păduri, Doina Pană a declarat că există angajaţi ai Romsilva care „pun tălpi“ implementării proiectului SUMAL, care vizează urmărirea traseului lemnului din pădure până la destinaţia finală şi care ar trebui să fie implementat la nivel naţional începând cu luna octombrie.

Ministrul spune că există întârzieri în privinţa achiziţionării de telefoane pe care să fie instalat soft-ul care va permite urmărirea masei lemnoase tăiate.

„Sunt vizibile şi anumite tălpi, se vede foarte clar că va deranja pe foarte multă lume. (...) În prima lună, am avut reticenţe de la Romsilva, la nivelul celor trei judeţe (Alba, Argeş, Sibiu - n.r.). Au motivat că achiziţia pentru smartphone-uri, la ei, e foarte mare şi trebuie să urmeze practic procedurile de SEAP şi i-am înţeles, dar la ora actuală ar trebui să aibă achiziţionate absolut toa-te telefoanele, la nivel naţional, nu numai în judeţele pilotate, şi cu toate acestea, mai ales angajaţii de la Romsilva sunt cei care au ezitări în a face pilotarea. Pentru mine este încă un motiv în plus să îmi dau seama că, de fapt, într-adevăr o să îi încurc foarte tare şi că tăierile ilegale se vor diminua masiv“, a declarat Doina Pană.

Proiectul pilot a fost demarat în judeţele Alba, Argeş, Sibiu, Caraş Severin, Vâlcea şi Bihor, iar următoarele trei judeţe vizate sunt Suceava, Covasna şi Vrancea, urmând să fie extins la nivelul întregii ţări, începând din luna septembrie.

AgerpresAlte articole in rubrica Politici & Economie