NU! construcţiei de microhidrocentrale pe râurile montane - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

NU! construcţiei de microhidrocentrale pe râurile montane

13 February 2015 - 01:26 PM Politici & Economie

Microhidrocentrală în construcţiePrefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian a declarat că respinge ideea construcţiei de microhidrocentrale pe cursurile de apă din judeţ.

„Cred că e momentul să luăm o poziţie foarte fermă în privinţa râurilor din Maramureş, dar şi a pădurilor din judeţul Maramureş. Sunt două probleme care au stat în atenţia mea şi a colegilor din deconcentrate şi trebuie să transmitem un semnal foarte clar către Guvernul şi Parlamentul României că trebuie să se oprească aceste investiţii (microhidrocentrale n.r.) făcute direct doar cu acordul unor primării.

Am transmis un material către Guvernul României în care am cerut ca acolo unde nu s-a demarat lucrarea de investiţii să reanalizeze această problemă“, a afirmat Anton Rohian.

Prefectul judeţului Maramureş consideră că deschiderea unor microhidrocentrale pe anumite cursuri de apă a demonstrat că mediul natural are de suferit, iar anunţarea unor potenţiale investiţii de aceste gen pe cursul de apă al râului Mara a stârnit nemulţumirea locuitorilor din comuna Ocna Şugatag şi satele aparţinătoare.

ecologicAlte articole in rubrica Politici & Economie