OMV Petrom doreşte să demoleze instalaţiile de la Arpechim - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

OMV Petrom doreşte să demoleze instalaţiile de la Arpechim

13 March 2015 - 04:35 PM Politici & Economie

Potrivit Agerpres, reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Argeş au anunţat că societatea OMV Petrom a transmis o notificare privind intenţia de a demola unele instalaţii ale rafinăriei Arpechim de lângă Piteşti, a cărei activitate este sistată din anul 2011.

„Conform notificării OMV Petrom SA, procesul de demolare pe care intenţionează să-l demareze este de lungă durată, demolarea instalaţiilor urmând a se realiza etapizat, întregul proces fiind estimat a se încheia în anul 2018“, este precizat într-un comunicat al APM Argeş.

Încă din anul 2009, OMV Petrom a renunţat la activitatea de petrochimie de pe platforma de la Arpechim, al cărei unic beneficiar era combinatul Oltchim de la Râmnicu Vâlcea. OMV Petrom a transferat către societatea vâlceană activele fixe aferente activităţii de petrochimie, care include instalaţia de piroliză, extracţia de aromatice, polietilenă de joasă densitate şi polietilenă de înaltă densitate şi o serie de rezervoare, precum şi terenul aferent cu o suprafaţă de circa 150 de hectare. Trebuie precizat faptul că pe data de 24 martie 2011, OMV Petrom a hotărât închiderea permanentă a rafinăriei Arpechim.

AgerpresAlte articole in rubrica Politici & Economie