România, codaşă la absorbţia fondurilor europene - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

România, codaşă la absorbţia fondurilor europene

13 March 2015 - 05:08 PM Politici & Economie

Angela FiloteLa începutul lunii februarie, şefa reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Filote a declarat că ţara noastră este din păcate în acest moment singurul stat membru al Uniunii Europene care are o rată de absorbţie a fondurilor europene sub 60% pentru exerciţiul 2007-2013.

„România este acum singurul stat membru care are o rată de absorbție sub 60%, și nu mai are timp decât anul 2015 pentru a încerca să folosească cât mai mult din finanțările care au venit pe perioada 2007-2013. Sigur că pe anul acesta se va face ce se mai poate face în lunile care mai sunt până în decembrie, dar ce este important este să nu trecem în următoarea perioadă de finanțare, 2014-2020, cu aceleaşi probleme. Deci, ele trebuie rezolvate înainte de a lansa noile apeluri pe noua perioadă financiară. Superbirocratizarea, hăţişul birocratic în procedurile de accesare a fondurilor europene şi schimbarea regulilor în timpul jocului. Această incertitudine legislativă și procedurală face foarte mult rău“, a declarat Angela Filote.

În ciuda eforturilor realizate în ultimii ani privind rata de absorbţie din ţara noastră, România este de 56%, cu 20 de puncte procentuale sub media europeană.

Ramona BuciuAlte articole in rubrica Politici & Economie