Investiție de 10 milioane de euro la TMK-Artrom Slatina - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

Investiție de 10 milioane de euro la TMK-Artrom Slatina

02 July 2015 - 11:18 AM Politici & Economie

O nouă investiţie la TMK-ArtromTMK - Artrom Slatina a inaugurat în cadru festiv o investiție de 10 milioane de euro într-o nouă secție de țevi pentru cilindri hidraulici. În cadrul evenimentului societatea a primit anunțul că a fost exceptată de la plata a 60% din valoarea certificatelor verzi.

Societatea TMK-Artrom Slatina a inaugurat, în data de 8 iunie 2015, o nouă secție de producție, Secţia ACH-Ţevi pentru automobile și cilindri hidraulici. Potrivit reprezentanților companiei, principalul produs al acestei secții îl vor constitui țevile pentru cilindrii hidraulici folosiți la instalații de ridicat, echipamente industriale complexe, echipamente miniere, automobile, aviație, etc.

Secția are o capacitate de procesare de 25.000 de tone de țevi anual și dotări de ultimă generație, utilajele folosite fiind produse în Japonia și Germania. Inaugurarea investiției a fost făcută în prezența lui Dimitriy Pumpyanskiy, proprietarul grupului TMK și a lui Maricel Popa, secretar de stat în Ministerul Economiei.

Adrian Popescu şi Dimitriy PumpyanskiyDimitriy Pumpyanskiy, proprietarul grupului TMK, a declarat: „Ne aflăm într-un moment foarte important în ceea ce priveşte modernizarea producției în cadrul TMK Slatina, respectiv Secţia ACH-Ţevi pentru automobile şi cilindrii hidraulici. Aș dori să subliniez faptul că TMK Slatina este un cunoscut producător de țevi trase la rece, produse de cea mai bună calitate, fapt ce ne permite să ne lansăm cu succes pe piețele internaționale. Aceasta este o parte a strategiei noastre de a performa cu succes produse de înaltă tehnologie. Preocuparea noastră este aceea de a deschide noi centre de producție în urma cărora se vor crea noi locuri de muncă, fapt ce va duce astfel la dezvoltarea economiei. Vreau să multumesc Guvernului României și autorităților locale care au ajutat la dezvoltarea noastră, echipei noastre de conducere de aici care s-a implicat mult și care are performanțe notabile și oamenilor care lucrează aici de care sunt mândru.“

Noul program de investiţii de la TMK-Artrom care se derulează în perioada 2014-2020, prevede dezvoltarea unor facilități tehnologice care să transforme produsul finit de la Slatina în produse cu valoare adaugată mai mare și cu eficiență crescută. În urmă cu trei ani de zile, în cadrul companiei TMK, a fost dezvoltat un nou concept de produs, un nou concept de abordare a pieselor, sub o tehnică nouă, astfel încât produsele companiei TMK să fie mai apropiate de clienți și de necesităţile finale ale acestora.

„Toate uzinele TMK din Rusia, din România, din Statele Unite ale Americii, Canada şi Oman au fost transformate și au demarat noi programe de dezvoltare, bazate pe o strategie care până în anul 2020 va face ca produsele să se adreseze necesităților tehnice ale consumatorului în așa fel încât societatea nu va mai vinde doar țevi, ci țevi însoțite de soluții tehnice și de valoare adaugată. Acesta este un prim proiect pe care l-am încheiat, o secție de țevi pentru industria de automobile și cilindri hidraulici care a fost dezvoltată în ultimii doi ani“, a spus Adrian Popescu, directorul TMK-Artrom Slatina.

Exceptarea de la plata a 60% din certificatele verzi

În cadrul ceremoniei de deschidere a noi secții de la TMK-Artrom Slatina, Maricel Popa, secretar de stat în Ministerul Economiei, a înmânat directorului Adrian Popescu un document care atestă în premieră scutirea de la plata unui anumit procent din certificatele verzi calculat funcție de valoarea pe care o are energia în prețul final al produselor. Referitor la această scutire, Adrian Popescu, directorul TMK-Artrom, ne-a declarat: „Pentru marii consumatori de energie electrică această taxă a avut un impact negativ în costul produselor, ceea ce a creat un dezechilibru între prețurile de vânzare ale produselor din România comparativ cu produsele similare din alte țări în care nu aplică această taxă.

Astfel, Guvernul României, cu acordul UE, a emis HG nr. 495/2014, privind instituirea unei scheme de ajutor de stat, pentru exceptarea unor categorii de consumatori finali de la plata unui procent din cadrul certificatelor verzi, ce se poate aplica companiilor al căror cost cu energia electrică are un impact major în costul total al producţiei.

Se anunţă scutirea de la plata unui procent din certificatele verzi

Schema de ajutor are o serie de condiţii impuse pentru beneficiari, cum ar fi: creșterea eficienței energetice, menținerea locurilor de muncă pe durata schemei, nedisponibilizarea a mai mult de 25% din numărul angajaților, încheierea de parteneriate cu instituțiile de învățământ pentru creșterea pregătirii profesionale și atragerea de personal calificat.

Uzinele TMK-ARTROM şi TMK-REȘIȚA s-au calificat astfel pentru scutirea la plată a unui procent din aceste certificate verzi, respectiv 85% reducere pentru TMK-REȘIȚA și 60% pentru TMK-ARTROM.

În total, TMK-ARTROM şi TMK-REȘIȚA estimează o economie de peste 6 milioane de lei, dar o parte din aceste economii vor fi utilizate pentru implementarea unor proiecte de eficiență energetică, al căror impact va putea fi cuantificat în următorii ani.“

Matei DumitruAlte articole in rubrica Politici & Economie