Măsuri de îmbunătăţire a ratei de absorbţie - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

Măsuri de îmbunătăţire a ratei de absorbţie

11 September 2015 - 03:38 PM Politici & Economie

Guvernul RomânieiÎn data de 19 august 2015, Guvernul a adoptat o serie de acte normative prin care se instituie măsuri necesare pentru îmbunătăţirea ratei de absorbţie a fondurilor structurale şi de coeziune aferente exerciţiului financiar 2007-2013.

Potrivit unui comunicat al Executivului, una dintre hotărârile adoptate de Guvern stabileşte cadrul legal privind activităţile şi termenele care trebuie respectate de către toate structurile implicate în închiderea programelor operaţionale finanţate în perioada 2007-2013 din Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul Social European, Fondul de Coeziune şi Fondul European pentru Pescuit. Activităţile şi termenele legate de închiderea programelor vor fi aduse la îndeplinire, potrivit competenţelor, de autorităţile de management ale programelor operaţionale, Autoritatea de Certificare şi Plată din Ministerul Finanţelor Publice şi Autoritatea de Audit.

De asemenea, Guvernul a mai adoptat o ordonanţă prin care se armonizează cadrul legal de decontare a unor cheltuieli în baza unor contracte de finanţare din POS Mediu 2007-2013. Astfel, prin decontarea acestor sume de către CE se urmăreşte reîntregirea bugetului de stat sau a bugetelor de unde au fost efectuate iniţial aceste cheltuieli, realizându-se o creştere a gradului de absorbţie a fondurilor nerambursabile şi o diminuare a deficitului bugetar determinat de finanţarea iniţială a acestor proiecte.

Ramona BuciuAlte articole in rubrica Politici & Economie