România încheie exerciţiul financiar 2007-2013 cu o absorbţie de 70% - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

România încheie exerciţiul financiar 2007-2013 cu o absorbţie de 70%

11 November 2015 - 03:14 PM Politici & Economie

Marius Nica, ministrul Fondurilor EuropeneMinistrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a declarat că România a încheiat exerciţiul financiar 2007-2013 cu o absorbţie a banilor europeni de 70%.

„România termină acest exercițiu financiar, din estimările pe care le avem de la beneficiari, cu o absorbție de 70%. Ceea ce s-a omis întotdeauna este că România a fost la primul exercițiu financiar de acest gen. Ne place să ne comparăm cu Polonia. Este OK. Dar haideți să luăm raporturile Poloniei din perioada anterioară să vedem că a avut un nivel al absorbției în jur de 60%. Haideți să luăm de la celelalte țări europene care, aflate la primul exercițiu, au înregistrat o absorbție similară cu aceea pe care o să o înregistrăm noi. Nu consider a fi un rezultat rușinos“, a mai precizat Marius Nica.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a precizat că, pentru perioada de programare 2014-2020, „este nevoie de sporirea nivelului de profesionalism al administrației publice centrale, de asigurarea experienței nemijlocite a acelor funcționari responsabili în domeniile gestionate pe fiecare program operațional în parte“.

Ramona BuciuAlte articole in rubrica Politici & Economie