În două luni ne paşte infringementul pe deşeuri - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

În două luni ne paşte infringementul pe deşeuri

13 June 2016 - 10:54 AM Politici & Economie

Depozit ecologicComisia Europeană a trimis un aviz motivat României prin care îi cere să elaboreze planurile de prevenire a generării de deșeuri și de gestionare a deșeurilor în conformitate cu obiectivele legislației UE privind deșeurile (Directiva 2008/98/CE) și ale economiei circulare.

Potrivit CE, România a avut un plan de gestionare a deșeurilor pentru perioada 2003-2013, dar din păcate acesta nu a fost revizuit, prelungit sau înlocuit pentru perioada următoare. De asemenea, România a rămas în urmă în ceea ce privește prevenirea generării de deșeuri. Încă din luna decembrie 2013 ar fi trebuit adoptate planuri privind reducerea deșeurilor generate la sursă prin tehnici ameliorate de fabricație sau prin eforturi de stimulare a cererii de produse mai ecologice, cu mai puține ambalaje. Prin urmare, dacă România nu ia măsuri în termen de două luni, Comisia poate sesiza Curtea de Justiție a UE cu privire la această cauză.

Bruxelles-ul a precizat că aceste planuri au drept scop reducerea impactului deșeurilor asupra sănătății umane și asupra mediului, precum și utilizarea mai eficientă a resurselor în întreaga UE. Totodată, aceste planuri constituie o condiție prealabilă pentru utilizarea fondurilor UE.

R. BuciuAlte articole in rubrica Politici & Economie