Undă verde pentru Programul „Rabla Clasic“ 2016 - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

Undă verde pentru Programul „Rabla Clasic“ 2016

09 July 2016 - 09:50 AM Politici & Economie

Programul "Rabla"În data de 14 iunie 2016 a fost lansat programul de stimulare a înnoirii Parcului Auto Național „Rabla Clasic“ 2016 pentru persoanele fizice. Anul acesta, 116 dosare au fost depuse de către producătorii/dealerii auto, din care 105 dosare au fost aprobate și 11 dosare au fost respinse.

„Este adevărat că am demarat acest program mai târziu decât în alți ani, însă am venit cu o viziune complet nouă asupra acestuia, prin introducerea componentei Rabla Plus, care va fi demarat pentru cetățeni tot luna aceasta. Astfel putem avea un program care poate să își atingă obiectivul principal: reducerea poluării și îmbunătățirea calității aerului pentru toți românii“, a declarat Cristiana Pașca-Palmer, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor. În anul 2016, programul a fost gândit în două direcții și anume „Rabla Clasic“ și „Rabla Plus“, iar bugetul alocat celor două programe este de 220 milioane de lei, din care 75 milioane de lei sunt alocate extensiei „Rabla Plus“.

Pentru „Rabla Clasic“ rămâne în vigoare prima de casare de 6.500 de lei, cu posibilitatea accesării suplimentare a două eco-bonus-uri pentru următoarele situații: un eco-bonus de 750 de lei în situația în care românii aleg să-și cumpere o mașină al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, sau un eco-bonus de 1.500 lei pentru situația în care populația optează pentru un autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid. MMAP estimează că anul acesta, prin programul „Rabla“ 2016, vor fi scoase din circulație aproximativ 20.000 de autovehicule poluante.

R. BuciuAlte articole in rubrica Politici & Economie