În China s-ar putea forma un rival gigant pentru ArcelorMittal - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

În China s-ar putea forma un rival gigant pentru ArcelorMittal

03 August 2016 - 01:35 PM Politici & Economie

TurnătorieShanghai Baosteel Group Corp. şi Wuhan Iron & Steel Group Corp., al doilea şi respectiv al şaselea producător de oţel de pe piaţa chineză au anunţat că au demarat discuţii în vederea unei restructurări care ar putea să se finalizeze cu o fuziune şi crearea celui mai mare producător de oţel din China şi a unui gigant de talia ArcelorMittal, liderul mondial de pe piaţa oţelului, informează Blomberg, citată de Capital. Împreună, cele două companii au peste 100.000 de angajaţi, o valoare de piaţă de 16,3 miliarde de dolari şi o capacitate de producţie de peste 70 de milioane de tone de oţel pe an.

Aceste discuţii scot în evidenţă eforturile autorităţilor chineze de a restructura un sector de stat ineficient şi a stimula o economie ce se îndreaptă spre cea mai slabă creştere din ultimele decenii.

Producţia de oţel a Chinei a ajuns la nivelul maxim, în condiţiile în care cererea internă este saturată, a declarat în luna mai, la o conferinţă, directorul general de la Baosteel, Chen Derong.
În paralel, exporturile de oţel ale Chinei au atins şi ele un nivel record, ceea ce declanşează critici din partea rivalilor din China şi SUA.

Andrei MincuAlte articole in rubrica Politici & Economie