Eliminarea deşeurilor miniere se va face pe banii statului - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

Eliminarea deşeurilor miniere se va face pe banii statului

08 November 2016 - 03:12 PM Politici & Economie

Deşeuri miniereStatul va finanţa îndeplinirea obligaţiilor de mediu de către companiile din industria extractivă aflate în faliment, potrivit unui act normativ adoptat de Guvern.

Conform unui comunicat de presă al Executivului, finanţarea măsurilor pentru îndeplinirea obligaţiilor de mediu din sarcina operatorilor economici din industria extractivă se va face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Economiei. Sumele respective sunt considerate cheltuieli pentru conservarea şi administrarea bunurilor din averea debitorului în cadrul procedurii falimentului şi se recuperează de către minister, cu prioritate din valorificarea acestor bunuri.

Sursa citată aminteşte că în octombrie 2014 Comisia Europeană a reclamat România la CJUE pentru neîndeplinirea obligaţiilor prevăzute de legislaţia comunitară privind deşeurile din industria extractivă în ceea ce priveşte lacurile de decantare Tăuşani şi Boşneag - extindere a-parţinând Moldomin SA.

Moldomin a intrat în faliment în 2010 din cauza datoriilor acumulate, dar, potrivit evaluării lichidatorului judiciar, societatea deţine rezerve de 200 de milioane de tone de cupru în zăcământul de la Moldova Nouă, repre- zentând circa 30% din rezervele totale de cupru ale României.

AgerpresAlte articole in rubrica Politici & Economie