Alte 19 proiecte importante au fost fazate - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

Alte 19 proiecte importante au fost fazate

16 January 2017 - 03:25 PM Politici & Economie

Corina Creţu, comisarul european pentru politică regionalăPotrivit unui comunicat al reprezentanței Comisiei Europene la București, comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat continuarea a încă 19 proiecte din mai multe regiuni din România, în valoare totală de 1,3 miliarde de euro, în noul exercițiu financiar european, scrie Agerpres. Aceste proiecte au în vedere sistemul de alimentare cu apă, cel de canalizare și epurare, sistemul centralizat de termoficare urbană și la infrastructura de transport feroviar și rutier. „Toate aceste proiecte au început în perioada 2007-2013, dar pot fi finalizate în perioada actuală de programare. Sunt convinsă că astfel de proiecte sunt vitale pentru a îmbunătăți viața românilor. În acest scop, trebuie să folosim la maximum fondurile europene disponibile“, a declarat Corina Crețu, comisarul european pentru politica regională.

La începutul lunii decembrie 2016, Comisia Europeană a mai anunțat aprobarea pentru fazare a altor șapte proiecte majore pentru România, finan-țarea de la UE fiind de peste 500 de milioane de euro.

În sectorul transporturilor, a fost aprobată fazarea proiectelor de reabilitare a podurilor feroviare situate la km 152+149 și km 165+817 pe secțiunea feroviară București-Constanța și de reabilitare a drumului național DN56, secțiunea Craiova-Calafat.

Ramona BuciuAlte articole in rubrica Politici & Economie