Planul Naţional de Gestionare a deşeurilor încă nu a fost finalizat - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

Planul Naţional de Gestionare a deşeurilor încă nu a fost finalizat

09 February 2017 - 03:29 PM Politici & Economie

Depozit ecologicComisia Europeană așteaptă ca România să ia o decizie privind Planul Național de Gestionare a Deșeurilor (PNGD) și va trebui să găsim o soluție, a declarat la conferința de presă din 17 ianuarie a.c. ministrul Mediului, Daniel Constantin.

Țara noastră a întârziat în luarea unei hotărâri referitoare la PNGD, iar Comisia Europeană așteaptă cât mai repede decizia României. „Sunt, în momentul de față, la Ministerul Mediului, trei soluții prezentate de către consultanții externi. Una care vizează o soluție care este extrem de vizată și de către Primăria Generală a Municipiului București și se referă la o instalație de tratare termică, iar celelalte două soluții exclud această variantă. Am înțeles abordările Primăriei Generale, am înțeles și abordările tehnice de la Ministerul Mediului și în perioada următoare va trebui să luăm o decizie: dacă vom adopta o soluție care să cuprindă instalația de tratare termică a deșeurilor sau altă variantă. Există și potențiala finanțare de 180 de milioane de euro pe care Primăria Generală poate să o acceseze prin intermediul Programului Operațio-nal Infrastructură Mare“, a spus ministrul.

România trebuia să finalizeze Planul Național de Gestionare a Deșeurilor până la 31 decembrie 2016, aceasta fiind o condiționalitate ex-ante asumată de către autorități printr-un acord semnat cu Uniunea Europeană, pentru a beneficia de fazarea mai multor proiecte cuprinse în exercițiul financiar anterior.

AgerpresAlte articole in rubrica Politici & Economie