Alternative la timbrul de mediu - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

Alternative la timbrul de mediu

07 March 2017 - 01:26 PM Politici & Economie

Un grup de lucru interministerial a fost constituit pentru a identifica o alternativă la timbrul de mediu care a fost eliminat prin Legea nr. 1/2017, precum și sursele de venit pentru restituirea taxei de mediu, a declarat Mihai Moia, președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).

„Am demarat un grup de lucru interministerial pentru a dezbate pe tema identificării unei alternative la timbrul de mediu astfel încât să respectăm principiul poluatorul plătește și să identificăm și o sursă de venit pentru aceste restituiri, de aproximativ 5 miliarde de lei. Prima întâlnire a grupului de lucru a avut loc acum câteva zile, ulterior am avut întâlniri cu Ministerul de Finanțe pentru stabilirea acestor sume în privința restituirilor“, a afirmat Moia.

Reprezentantul AFM a anunțat că au fost deja inițiate demersurile pentru a elabora o nouă ordonanță de înlocuire a OUG nr. 40/2015, adăugând că interesul este ca restituirea banilor din taxa de mediu să se facă pe cale administrativă și nu în justiție.

„Cu alte cuvinte, vrem, avem tot interesul să găsim o modalitate pentru a face aceste restituiri, pentru că nu este în avantajul nostru a fi obligați să restituim în urma unei decizii a instanței. Așa ești obligat să plătești toți banii într-o singură tranșă. Și pe noi ne-ar avantaja să restituim pe cale administrativă, în manieră eșalonată, ar fi o presiune mai mică asupra bugetului“, a explicat Moia.

AgerpresAlte articole in rubrica Politici & Economie