Seminar legislativ organizat de ECOTIC: Noi responsabilităţi pentru producătorii de EEE & BA - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

Seminar legislativ organizat de ECOTIC: Noi responsabilităţi pentru producătorii de EEE & BA

07 March 2017 - 02:53 PM Politici & Economie

Seminar legislativAnul 2017 aduce modificări legislative şi responsabilităţi noi pentru producătorii de echipamente electrice şi electronice (EEE), precum şi pentru producătorii de baterii şi acumulatori (BA). Pe 18 ianuarie 2017, ECOTIC a organizat un nou seminar legislativ - “2017: Noi responsabilităţi pentru producătorii de EEE & BA”, venind astfel în întâmpinarea nevoilor de clarificare ale producătorilor afiliaţi în ceea ce priveşte OUG nr. 39/2016 şi OM nr. 2413/2016.

Interesul a fost ridicat şi participarea numeroasă, seminarul reunind reprezentanţi ai tuturor actorilor implicaţi în sistemul naţional de gestiune a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi a deşeurilor de baterii şi acumulatori (DBA): autorităţi centrale, specialişti în domeniu şi producători.

Au fost prezenţi peste 150 de reprezentanţi ai producătorilor, discuţiile fiind susţinute de reprezentanţi ai Ministerului Mediului, Administraţiei Fondului pentru Mediu, specialişti din domeniu şi reprezentanţi ECOTIC. Pe lângă clarificarea modificărilor legislative introduse prin OUG nr. 39/2016 şi OM nr. 2413/2016, dialogul a relevat şi soluţii concrete de înaintare şi eficientizare a domeniului.

Alte aspecte menţionate au fost: necesitatea elaborării de ghiduri de bune practici pe aria managementului deşeurilor şi nevoia de conştientizare şi informare cu privire la Planul Naţional de Gestiune a Deşeurilor. De asemenea, s-au detaliat condiţiile în care se aplică noile contribuţii introduse prin OUG nr. 39/2016.

Concluzia generală a seminarului a fost că mai există aspecte legislative care necesită clarificări pentru producătorii EEE & BA. În acest sens, ECOTIC va continua dialogul cu autorităţile de mediu, cu scopul asigurării fluxului de informaţii şi a consultanţei oferite producătorilor.

Asociaţia EcoticAlte articole in rubrica Politici & Economie