S-a dublat numărul înmatriculărilor de maşini vechi - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

S-a dublat numărul înmatriculărilor de maşini vechi

11 May 2017 - 12:40 PM Politici & Economie

Autovehicule scoase din uzTimbrul de mediu - taxa care descuraja înmatricularea mașinilor rulate - a fost eliminat de la 1 februarie 2017, iar înmatriculările automobilelor second-hand au explodat. Doar în februarie a.c. au fost 68.731, cu 200% mai mult față de perioada similară a anului trecut, când au fost înregistrate 22.857. În primele două luni ale anului, în România au fost înmatriculate 76.439 de autoturisme second-hand, în creștere cu 95% față de aceeași perioadă din 2016, arată Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, potrivit publicaţiei România liberă.

Ca urmare a numărului mare de solicitări, Registrul Auto Român (RAR), autoritatea care eliberează permisele pentru înmatricularea în România a mașinilor rulate aduse din UE, este suprasolicitat. „Au fost dispuse din timp anumite măsuri, astfel încât să se evite creșterea exagerată a intervalului de așteptare la programare, printre care: extinderea programului de lucru, refuzul acordării concediilor de odihnă pentru personal și limitarea concediilor aflate în derulare (rechemare), precum și delegarea personalului din cadrul anumitor reprezentanțe către altele mai solicitate“, a precizat directorul general al RAR, George Dincă.

Șeful RAR a subliniat că programările se fac numai telefonic, prin Call Center sau internet, “sisteme securizate și monitorizate permanent, care nu permit sub nicio formă favorizarea anumitor clienți în detrimentul altora”.

ecologicAlte articole in rubrica Politici & Economie