Premierul Mihai Tudose dă prioritate fondurilor europene - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

Premierul Mihai Tudose dă prioritate fondurilor europene

01 September 2017 - 03:53 PM Politici & Economie

Premierul Mihai Tudose„Fondurile europene sunt unul dintre principalele motoare de creștere economică și dezvoltare a României. Din păcate, mult timp situația în acest domeniu a fost blocată. Mă bucur că echipa condusă de doamna ministru Rovana Plumb a înțeles importanța acestui domeniu și a reușit să recupereze decalajele, astfel încât să acredităm toate autoritățile de management“, a scris premierul pe Facebook.

„Este un pas important, pentru că vorbim de programe ce însumează peste 21,5 miliarde de euro. Au fost transmise deja spre decontare facturi de peste 170 de milioane de euro. Îmi doresc să continuăm în același ritm, astfel încât să ne atingem obiectivele privind absorbția banilor europeni“, a mai afirmat Tudose.

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a anunțat că s-a finalizat procesul de acreditare pentru autoritățile care gestionează Programul Operațional Infrastructură Mare, Programul Operațional Competitivitate, Programul Operațional Regional 2014 - 2020 și Programul Operațional Capital Uman, în condițiile în care România a transmis deja Comisiei Europene solicitări de rambursare de 172 de milioane de euro.

AgerpresAlte articole in rubrica Politici & Economie