LafargeHolcim a deviat de la depozitare 10 milioane tone de deşeuri în 2017 - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

LafargeHolcim a deviat de la depozitare 10 milioane tone de deşeuri în 2017

11 May 2018 - 01:14 PM Politici & Economie

Platformă specializatăÎn 2017 LafargeHolcim a valorificat în fabricile sale de ciment 10 milioane tone de deșeuri la nivel mondial, cu 13% mai mult decât în anul precedent. În România, creșterea a fost de 34% față de 2016, iar volumul de deșeuri procesate a fost echivalent cu cel generat de Timișoara, Oradea și Sibiu împreună.

Geocycle, divizia de management al deșeurilor din cadrul LafargeHolcim a procesat 10 milioane tone de deșeuri în 2017, ceea ce a însemnat o creștere cu 13% față de 2016. Cele 10 milioane de tone reprezintă aproape de două ori cantitatea deșeurilor menajere generate anual în Elveția sau echivalentul încărcăturii a 2 milioane de camioane de colectare.

LafargeHolcim a coprocesat în instalațiile sale de producție a cimentului toate tipurile de deșeuri, inclusiv deșeuri solide industriale și municipale, solvenți utilizați, uleiuri, anvelope uzate, soluri contaminate, nămoluri industriale și de epurare, deșeuri provenite din construcții și demolări.

Edmund Piess, directorul general al Geocycle RomâniaJan Jenisch, directorul executiv al grupului, a declarat: „LafargeHolcim este lider mondial pe piața materialelor de construcții. Construirea durabilă și locuirea sustenabilă sunt esențiale pentru viitor și suntem hotărâți să ne asumăm un rol important, pentru că cererea de soluții pentru construcții durabile, de clădiri și infrastructuri sustenabile este în continuă creștere. La LafargeHolcim oferim soluții care facilitează reciclarea și recuperarea simultană a deșeurilor. Avem planuri ambițioase: vom continua să investim în toate colțurile lumii pentru a aduce partenerilor noștri cele mai avansate soluții și tehnologii și ne vom implica în rezolvarea problemei globale a deșeurilor“.

În 2017, LafargeHolcim a construit trei noi platforme de procesare a deșeurilor: la Kujawy (Polonia), El Sokhna (Egipt) și Oum Azza (Maroc).

Potrivit companiei, coprocesarea are un rol esențial în rezolvarea problemei deșeurilor și contribuie semnificativ la dezvoltarea economiei circulare. Procesul tehnologic nu produce reziduuri pentru că cenușa este încorporată în clincher, materialul de bază pentru ciment, iar deșeurile sunt arse în locul combustibililor solizi și altor materii prime.

România: cu 34% mai multe deşeuri tratate

Edmund Piess, directorul general al Geocycle România, a declarat într-un comunicat al companiei: „Geocycle România contribuie activ la devierea deșeurilor de la depozitare prin pretratare și coprocesare (valorificare energetică și materială) în fabrici de ciment. Pentru a contribui la un management corect al deșeurilor în România, am investit în ultimii ani în dezvoltarea acestor activități și am reușit în 2017 să creștem cantitatea de deșeuri tratate pe cele două platforme ale companiei cu 34% față de 2016. Suntem mândri că într-un an am deviat de la depozitare în condiții de siguranță deplină echivalentul cantității de deșeuri generate de un oraș cu o populație de 720.000 de locuitori, ceea ce reprezintă aproximativ o treime din populația Bucureștiului sau populația cumulată a orașelor Timișoara, Oradea și Sibiu. Practic, aceste cantități nu se vor regăsi la gropile de gunoi, unde ar fi continuat să genereze poluare și gaze cu efect de seră pe termen lung. Prin pretratarea și coprocesarea deșeurilor asigurăm un serviciu de mediu și ne pro punem ca și pe viitor să îndeplinim acest rol activ în economia circulară“.

ecologicAlte articole in rubrica Politici & Economie