Proiecte majore cu bani europeni pentru sectorul de apă - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

Proiecte majore cu bani europeni pentru sectorul de apă

12 June 2018 - 12:53 PM Politici & Economie

Şantier (foto Agerpres)Ministerul Fondurilor Europene a anunțat pe 16 mai a.c. că a aprobat cinci proiecte majore noi, în valoare totală eligibilă de 675 milioane euro, pe fonduri structurale și de coeziune „pentru sectorul de apă“.
Declarația vine după ce comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu, a avertizat din nou Guvernul referitor la marile întârzieri în absorbția fondurilor europene de infrastructură, care ar putea fi pierdute.
Ministerul Fondurilor Europene spune că a stabilit două priorități în Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM): susținerea pregătirii și implementării portofoliului de proiecte majore 2014 - 2020 și consolidarea politicii de regionalizare prin realizarea strategiei de regionalizare a sectorului de apă. Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat că au fost semnate primele contracte de lucrări în domeniu, ceea ce reprezintă startul atât de necesar pentru conformare.
POIM 2014 - 2020 are o alocare de 11,6 miliarde euro. Cele mai recente date publicate de Ministerul Fondurilor Europene (februarie 2018) arată că România a încasat de la Comisia Europeană în cadrul POIM rambursări de cheltuieli în proiecte europene de 858,2 milioane de euro, reprezentând o rată de absorbție de 9,11%.

ecologicAlte articole in rubrica Politici & Economie