Viorica Dăncilă: „Vom crește absorbția fondurilor UE“ - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

Viorica Dăncilă: „Vom crește absorbția fondurilor UE“

09 August 2018 - 01:38 PM Politici & Economie

Întâlnire la BruxellesPremierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit pe 10 iulie a.c. la Bruxelles cu Corina Creţu, comisarul european pentru politici regionale și a declarat că Guvernul va menține în 2018 „ritmul accelerat de evaluare și contractare a proiectelor“, astfel încât să poată fi atinsă ținta propusă de absorbție 100% la sfârșitul perioadei de programare.
Potrivit unui comunicat al Executivului, prim-ministrul a spus că autoritățile române își concentrează eforturile pe accelerarea implementării proiectelor deja aprobate pentru finanțare pe parcursul anului 2018, în primul rând prin sprijinirea beneficiarilor pe tot parcursul derulării investițiilor, dar și prin deschiderea tuturor liniilor de finanțare. Viorica Dăncilă a precizat că obiectivul propus pentru acest an este atingerea unui grad de absorbție de aproximativ 25% și a afirmat că autoritățile române depun eforturi în direcția asigurării unor proiecte de calitate care să beneficieze de finanțare europeană.
Premierul a spus că România ar aprecia o mai mare flexibilitate în alocarea bugetului pe obiectivele definite prin noul cadru de reglementare, astfel încât să poată reduce decalajele de dezvoltare în domenii cheie: telecomunicații, transport, mediu, energie, sănătate și educație.

AgerpresAlte articole in rubrica Politici & Economie