România ar putea primi mai mulți bani - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

România ar putea primi mai mulți bani

10 October 2018 - 03:17 PM Politici & Economie

Corina CreţuComisarul european pentru politică regională Corina Crețu a spus că în propunerea Comisiei pentru perioada 2021 - 2027 este prevăzută o creștere cu peste 10% a sumelor alocate pentru România față de fondurile de acum.
„Este un moment în care și Guvernul, și autoritățile locale trebuie să se pregătească în paralel și cu proiecte pentru viitoarea perioadă de programare 2021 - 2027. Comisia a făcut propunerea pentru viitorul buget, este în analiza Parlamentului European și a Consiliului European ca și colegislatori. Sper ca propunerea Comisiei să rămână așa cum este acum, unde politica de coeziune are per ansamblu 373 miliarde de euro pentru această perioadă 2021 - 2027. Pentru prima dată în istoria Uniunii Europene, e portofoliul cu cea mai mare sumă alocată, iar România, alături de Bulgaria și Grecia, au în propunerea Comisiei o creștere de peste 10% față de fondurile pe care le avem acum“, a declarat comisarul european.
În perioada 13 - 15 septembrie a.c., Corina Crețu s-a întâlnit cu reprezentanți ai autorităților locale și regionale, alături de care a vizitat proiecte cu finanțare europeană din Sibiu, Petroșani, Cluj-Napoca, Turda și Alba Iulia.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Politici & Economie