Programele „Rabla“ vor fi reluate, iar cel pentru electrocasnice va fi extins - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

Programele „Rabla“ vor fi reluate, iar cel pentru electrocasnice va fi extins

11 February 2019 - 01:41 PM Politici & Economie

Ministrul Mediului, Grațiela GavrilescuPe 19 decembrie 2019 a fost deschisă publicului aplicația online prin care cetățenii au putut rezerva vouchere între 200 și 400 lei fiecare pentru achiziționarea unor aparate electrocasnice cu clasă energetică superioară. În doar o oră și câteva minute de la deschidere erau deja rezervate vouchere de aproximativ 40% din valoarea totală. În acel moment, sistemul procesa circa 100 de cereri pe minut.
Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, spune că dorește să reediteze programul și pe lângă cele trei tipuri de aparate electrocasnice incluse anterior - mașini de spălat, aparate de aer condiționat și frigidere sau combine frigorifice - vrea să includă în acest an și televizoare.
Referitor la programul „Rabla“ pentru autoturisme, ministrul a precizat că Guvernul caută resurse și pentru finanțarea acestuia în 2019. „Anul trecut am acordat 50.000 de prime de casare pentru toți cetățenii care au dorit să-și cumpere o mașină nouă. În același timp, este programul «Rabla» pentru reînnoirea parcului auto prin care acordăm cel mai mare voucher din Europa, de peste 10.000 euro pentru achiziționarea unei mașini nepoluante, 100% electrice. Încercăm să găsim, ca de fiecare dată, resurse și pentru 2019, inclusiv pentru finanțarea și a acestui program. Rolul nostru este să găsim soluții, nu să aruncăm proiecte care funcționează bine, să le băgăm într-un sertar. Dimpotrivă, toate proiectele bune le-am scos din sertar și cred că o lege a continuității, nescrisă, ar trebui să funcționeze în orice guvernare și să nu țină nimeni cont de ambiții proprii“.
Întrebat dacă va exista un program „Rabla“ pentru motociclete, ministrul a spus că s-a discutat despre biciclete electrice, „dar acum mi-ați dat o idee“.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Politici & Economie