„2019 este anul în care vom porni industria de reciclare“ - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

„2019 este anul în care vom porni industria de reciclare“

10 March 2019 - 11:48 AM Politici & Economie

Graţiela Gavrilescu, viceprim-ministru și ministrul MediuluiGraţiela Gavrilescu, viceprim-ministru și ministrul Mediului, a declarat într-o conferință de presă că anul 2019 este cel în care România va introduce conceptul de economie circulară și va porni industria de reciclare.
Astfel, se vor crea noi locuri de muncă, iar deșeurile se vor transforma din gunoi în resurse.
Prin programul Zero Waste iniţiat de Ministerul Mediului se doreşte ca până în 2050 deşeurile să fie reciclate în totalitate. Tot până în 2050, depozitele de deșeuri municipale vor dispărea.
„Anul 2019 nu va fi numai anul pornirii industriei de reciclare, dar va fi și anul în care România deține pentru prima dată președinția Consiliului Uniunii Europene. Trebuie să ne mândrim cu lucrul acesta.“
Vicepremierul a subliniat că Ministerul Mediului a reușit să avanseze în timp record cu două dosare europene importante, cel pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon pentru autovehiculele grele și cel referitor la poluanții organici persistenți: „Ne-am aplecat rapid asupra lor, am știut cum să facem negocierile la Bruxelles“.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Politici & Economie