Parlamentul a aprobat bugetul pentru Mediu - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

Parlamentul a aprobat bugetul pentru Mediu

10 March 2019 - 12:03 PM Politici & Economie

Proiectul de buget pentru 2019 al Ministerului Mediului a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din Parlament, cu 19 voturi pentru și 8 împotrivă.

Proiecția bugetară pe 2019 publicată pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice prevede pentru Ministerul Mediului o alocare de 580.332 milioane lei.

„Vom continua Programul Rabla și în 2019, anul acesta fiind vorba despre cea de-a XV-a ediție. (...) Programul Rabla Plus va continua și anul acesta, iar creșterea față de anul 2016, când a fost lansat, este de la 45 de mașini electrice cumpărate de români până la 1.400 achiziționate în 2018. Mai avem nevoie și ca obiectele electrocasnice să fie înlocuite, iar bugetul de 25 milioane lei alocat pentru 2018 s-a epuizat în doar trei zile. (...) Pentru stațiile de reîncărcare mașini electrice, până pe 31 martie este în curs sesiunea de depunere de proiecte pentru municipiile reședință de județ. Un alt program important este montarea de panouri fotovoltaice, prin care fiecare cetățean poate deveni în paralel și un mic furnizor de energie electrică“, a declarat Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

ecologicAlte articole in rubrica Politici & Economie