Un proiect de mediu încheiat la termen - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

Un proiect de mediu încheiat la termen

09 April 2019 - 12:33 PM Politici & Economie

Ministerul Mediului a organizat pe 14 martie a.c. conferința de închidere a proiectului „Elaborarea ghidurilor necesare îmbunătățirii capacității administrative a autorităților pentru protecția mediului în scopul derulării unitare a procedurii de evaluare a impactului asupra mediului (EGEIA)“.
Proiectul s-a derulat în perioada martie 2016 - martie 2019 și a inclus cinci sesiuni de instruire a personalului din cadrul autorităților competente pentru protecția mediului și cinci sesiuni de diseminare a ghidurilor către reprezentanții autorităților și instituțiilor membre CAT și către elaboratorii de studii de mediu. Sesiunile au fost precedate de un atelier de selecție a experților formatori și trei ateliere de lucru pentru recepția ghidurilor.
„Acest proiect s-a desfășurat sub auspiciile unei condiționalități ex-ante existente în Planul de acțiuni, anexă la Acordul de Parteneriat stabilit între Comisia Europeană și România. Toate aceste ghiduri vin în completarea celor elaborate de către Jaspers în 2009 și funcționează ca un sprijin pentru toate autoritățile din România în vederea accesării fondurilor europene. Practic flexibilizăm și transmitem o modalitate de înțelegere mai apropiată și mai prietenoasă către cei care vor să depună și să solicite finanțare europeană pe aceste categorii de proiecte“, a declarat la eveniment Dorina Mocanu, director general în Ministerul Mediului.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Politici & Economie