Au început programele Rabla Clasic și Plus - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

Au început programele Rabla Clasic și Plus

09 May 2019 - 01:07 PM Politici & Economie

Ministerul Mediului a lansat programele Rabla Clasic și Rabla Plus pentru 2019. Începând din 12 aprilie, persoanele fizice pot să se înscrie la producătorii validați pentru a achiziționa un autovehicul nou, cu emisii scăzute, în locul celui vechi, poluant. De asemenea, persoanele juridice care vor să se înscrie pot depune dosare la Administrația Fondului pentru Mediu.

În acest an, suma alocată este de 235 milioane lei pentru circa 35.000 de prime de casare, iar cuantumul unei prime este de 6.500 lei.

Prin programul Rabla Clasic pot fi achiziționate autovehicule noi care emit maximum 120 grame CO2/km în sistem de măsurare WLTP, respectiv 140 grame CO2/km în sistem NEDC. La prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei care se acordă la achiziționarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie ce generează o cantitate de emisii de cel mult 96 grame CO2/km în sistem WLTP, respectiv 105 grame CO2/km în sistem NEDC și/sau un ecobonus în valoare de 1.700 lei la achiziționarea unui autovehicul nou, hibrid. Dacă întrunesc ambele condiții, cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare.

ecologicAlte articole in rubrica Politici & Economie